Bron: De Gelderlander

Karateka Timothy Petersen staat ruim een jaar buitenspel. Hij scheurde vorige week op het WK in Bremen de hamstrings in zijn linkerbeen af. De precieze schade werd gistermiddag in Amsterdam duidelijk na een gemaakte MRI-scan.
„De pezen liggen volledig los, tien centimeter verwijderd van het bot”, verduidelijkt Veenendaler Petersen. „Ik word volgende week woensdag geopereerd door professor Kerkhoffs in het AMC. De ingreep is zwaar. Het wordt voor mij een grote uitdaging om daarna op niveau terug te keren.”
Petersen, drievoudig Europees kampioen, moet na de operatie ongeveer een week in het ziekenhuis blijven. „Ik word wakker in een broek van gips, die ik minimaal twee weken moet dragen. Daarna krijg ik anderhalve maand een brace. Ik begin na twee maanden opnieuw met lopen in een brug in het water.”
Petersen, vorige week nog derde op de wereldranglijst in de klasse tot 84 kilogram, heeft al een streep gezet door het sportjaar 2015. „Het EK is in maart, in de zomer zijn de eerste European Games. Dat waren voor mij de hoogtepunten. Nu staat het jaar geheel in het teken van volledig herstel.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit