Bremen – Het WK is voor karateka Petersen al in de tweede ronde ten einde gekomen. Na winst op een Braziliaan in de eerste ronde, scheurde Petersen in de tweede ronde tegen een Iraniër zijn hamstring. “Ik maakte vanuit een clinch situatie een draaitrap en voelde gelijk dat het mis was. Alsof mijn hamstring werd open geritst. Toen ik opstond merkte ik direct functie verlies.” Petersen was genoodzaakt om de partij en daarmee het toernooi vroegtijdig te stoppen.
Wat de exacte schade is van de hamstringblessure kan pas over enkele dagen worden vastgesteld. Gezien de klachten is een minimale herstelperiode van 6-8 weken de verwachting.
“Dit is een mooi klote. Ik ervaar nu weer even dat topsport ook keihard kan zijn. Ik hoop dat de schade meevalt. Zaak is nu om zo snel, maar goed mogelijk te herstellen. In maart is het EK alweer.” Het EK geldt als kwalificatie voor de European Games die van 12-28 juni 2015 in Azerbaijan worden gehouden.

2 thoughts on “Spierscheur voor Petersen bij WK

 1. Petra Jagtman

  Hoi Timothy,

  Wat ontzetten jammer en vooral vervelend voor jou. Ik weet dat je er hard aan gewerkt hebt en zo naar toe geleefd hebt.
  Ik keek op je website om te kijken hoe het met je ging tijdens het kampioenschap en zag toen dit bericht. Dat was niet wat ik verwacht had. Maar dat zal voor jou wel helemaal gelden.
  Kop op! Ik hoop dat de blessure meevalt en spoedig geneest zodat je snel verder kunt met het behalen van al je andere doelen.

  Hartelijke groet,
  Petra

 2. Janita Moes

  Beste Timothy,

  Eind vorige week vernamen we bij Opleidingskunde het nieuws dat je een ernstige blessure hebt opgelopen. Wat een ontzettende tegenslag. Pijnlijk in alle facetten, lijkt me. Via deze weg wil ik je heel veel sterkte wensen en een goed herstel. Mooi om te lezen hoe je zo veerkrachtig reageert op deze tegenslag. Respect daarvoor!

  Hartelijke groet,

  Janita Moes
  docent Opleidingskunde

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit