Bremen- Karateka Timothy Petersen raakte afgelopen woensdag tijdens het WK in de voorrondes geblesseerd aan zijn hamstring en was genoodzaakt om het toernooi vroegtijdig te verlaten. Na twee dagen van onderzoek is duidelijk geworden dat de kwetsuur een volledige ruptuur (95-100%) van de hamstring pees betreft en zo’n 5-7 cm van het bot af staat. “Dit is een serieus trauma waar al gauw een revalidatieperiode van 12 maanden voor staat om weer topsport te kunnen bedrijven. Een dergelijk ongeluk komt zelden voor. Een operatie is de enige mogelijkheid om de hamstring weer volledig te laten herstellen”, aldus Dr. Bernardt (arts van voetbalclub Werder Bremen).
“Deze diagnose komt hard aan. Mijn geduld zal de komende periode flink op de proef worden gesteld. Het belangrijkste is nu dat ik volledig herstel. Dat is mijn doel”, reageert de drievoudig Europees kampioen vastberaden.

One thought on “Petersen wacht lange revalidatie

  1. Paul

    Tim, heel veel sterkte met je herstel!
    Paul.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit