SALZBURG- Karateka Timothy Petersen heeft een mooie generale repetitie beleefd op weg naar het WK over drie weken in Bremen. De Veenendaler schreef zondag het Premier League-toernooi in Salzburg overtuigend op zijn naam.

Petersen veroverde het goud in de gewichtsklasse tot 84 kilogram. Hij boekte in Oostenrijk winstpartijen tegen achtereenvolgens vechters uit het gastland, Rusland, Kroatië, Slovenië (2x) en Oekraïne. Voor de drievoudig Europees kampioen was het zijn twaalfde Wereldbeker zege.
„Op dit moment zit ik volop in de voorbereiding op het WK”, reageert Petersen op zijn succesvolle trip naar het Alpenland. „Twee weken geleden was ik al aardig in vorm tijdens de Premier League van Duitsland. Toen moest ik nog genoegen nemen met een vijfde plaats. De leermomenten die ik daar beleefde, heb ik direct verwerkt in mijn trainingen, met nu het goud als resultaat. Ik lig volledig op koers richting het WK.”
Petersen, inmiddels nummer één van de WKF-wereldranglijst aller tijden in de klasse tot 84 kilogram, strijdt van 5 tot en met 9 november in het Duitse Bremen om de wereldtitel.

(Bron: De Gelderlander)

2014-10-11_Karate1-Salzburg_0315

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit