Bron: Algemeen Dagblad
RINS VAN KOUWEN

EVEN VRAGEN AAN

Bij het WK in Bremen scheurde Timothy Petersen zijn hamstringpezen volledig af. De 29-jarige karateka uit Veenendaal, die drie keer Europees kampioen werd, zag niet alleen zijn droom om wereldkampioen te worden vervliegen, maar staat ook zeker een jaar buitenspel.

Wat is er precies gebeurd?

,,In mijn voorronde partij wil ik uit een draai een trap maken. Op het moment dat mijn been op het hoogste punt is, voel ik mijn hamstring knappen. Het was net of er een rits werd opengetrokken. Ik had meteen geen kracht meer in mijn been. Ik het ziekenhuis in Bremen is een mri-scan gemaakt.”

Wat was de diagnose?

,,Na twee dagen van onderzoek bleek dat de hamstringpees volledig is afgescheurd. Ik heb in Nederland bij topsportarts Peter Vergouwen opnieuw een scan laten maken. Daar werd de diagnose uit Duitsland bevestigd. Ik zal op korte termijn geopereerd moeten worden. Daarna zal ik met een specialist op dit gebied mijn revalidatietraject moeten afstemmen. Ik zal pas over twaalf maanden weer op topsportniveau zitten.”

Wat betekent dit voor je carrière?

,,Je beseft niet meteen hoe erg het is, je hoopt dat de schade meevalt. Als artsen dan vertellen dat het er slecht uit ziet en dat je een jaar geduld moet hebben, is dat emotioneel zwaar. Ik heb geen moment aan stoppen gedacht. Ik wil hier zo sterk mogelijk uitkomen. Ik ga een lange revalidatie tegemoet, maar ik wil zelf de regie houden over mijn loopbaan. Ik wil deze blessure niet als excuus opvoeren dat mijn carrière klaar is.”

Wat motiveert je nog?

,,Ik had volgend jaar heel graag meegedaan aan de Europese Spelen in Azerbeidzjan, de Olympische Spelen van Europa, waar karate ook voor het eerst op het programma staat. Ik mis in maart het kwalificatietoernooi, dus dat toernooi moet ik sowieso missen.”

RINS VAN KOUWEN

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit